De Uitnodiging

 

Op een warme zonnige dag zat ik met een aantal dames aan de kade in Zutphen te praten over het thema ‘mediteren’. Het gesprek kwam uit op dolfijnen. Ik vertelde over mijn meditaties die vaak in de oceaan plaatsvinden. Dan zijn we een en al verhalen over dolfijnen.

Onderweg naar huis op de snelweg zag ik verschillende soorten Luchtballonnen. Ben van de snelweg afgegaan de auto ergens geparkeerd. Zittend op een muurtje als een kind genieten van de luchtballonen die in verschillende kleuren, maten en vormen voorbij kwamen.

Eenmaal thuis gaat even later de telefoon over. Het is een cursiste uit de laatste groep. In haar bescheidenheid vertelt ze dat ze een ingeving heeft doorgekregen, ze mag mij vragen mee te komen zwemmen met dolfijnen.  Uhhhh..? Ik zwemmen met dolfijnen?!? gaf ik als antwoord. ‘Ja, jij’ is het antwoord aan de andere kant van de lijn. Ik zei: ‘weet je toen je tijdens een les vertelde dat je zou gaan zwemmen met dolfijnen kwam direct een helder antwoord vanuit mijn hart, dat luidde: ‘ik ga mee’. ..Nu kom jij met deze vraag? wow…

Dan wordt mij de vraag gesteld ‘ga je mee? ja of nee, jij mag het zeggen’. Nou, daar hoefde ik niet over na te denken,  Ja, ik ga mee!. Wow, dit is een magisch kado voor mijn 50ste verjaardag! ’Hoe gaan we dit regelen?’ vroeg ik. Ik regel en zorg voor alles, jij hoeft alleen je koffer en snorkelspullen in te pakken en je paspoort mee te nemen. Oké!.

Uit grote enthousiasme mail ik een aantal vrienden over deze uitnodiging waarop spontaan op werd gereageerd. De een kwam een nieuw snorkelset brengen, de ander bood een snorkelles aan omdat ik nog nooit eerder had gesnorkeld ook om mijn watervrees ietwat te verlichten. De volgende bood een financiële bijdrage want zegt ze ‘zo’n unieke kans mag je niet voorbij laten gaan’.

En zo volgde ik een snorkelles met duidelijke instructies over het gebruik en onderhoud van de duikbril en wat snorkeltechnieken. Daarna ben ik zoveel mogelijk gaan zwemmen en snorkelen in het zwembad om vertrouwd te raken met het water. Ik heb met ontzettend veel plezier geoefend ondanks mijn onzekerheid. Desondanks onder support van desbetreffende vriendin vond ik mezelf super stoer in het vooruitzicht om in de grote oceaan te zwemmen!

Dezelfde vriendin vond het nodig mij naar het Dolfinarium te brengen om kennis te maken met dolfijnen.  Lees hier verder ….

 

 

 

 

Scroll naar boven