Oog Contact

 

De Aanroep

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de nacht  van 1e naar 2e Paasdag 2007 lig ik net in bed toen plots een hevige pijnscheut door de rechterzijde van mijn gezicht en door mijn hoofd ging. De pijnscheuten zeer pijnlijk deed mij recht op bed zitten. Ik was totaal in shock, dit is voor mij ongekend. De huisartsenpost komt in mij op maar iets weerhoudt mij om niet uit bed te stappen.

Doorheen de pijnscheuten zie ik in het donker een walvisoog te voorschijn komen. Ik was verbaasd, zie ik dit goed? Hoe meer ik in oogcontact ben des te sterker de pijnscheuten. Ik kreeg in de gaten dat er energetisch aan mijn hoofdchakra’s werd gewerkt. Ik vraag de energieën hiermee op te houden. Door de pijn heen ben ik in slaap gekomen.

Dit voorval had te maken met de workshop ‘in contact met walvissen”  onder begeleiding van Celia Fenn uit Zuid-Afrika en Jadthen Jewell uit Canada. De pijn was er nog doch het weerhield mij niet om naar Almere te rijden waar de bijeenkomst zou plaatsvinden.

In de ochtend reizen we met Celia Fenn reizen naar de zuidelijke oceanen in de ontmoeting en samen te werken met de walvissen. De pijn was steeds aanwezig dan wel dragelijk. In de middag reizen we met Jadthen naar de noordelijke oceanen om ook aldaar samen te werken met de walvissen. Juist in deze ontmoeting komt de pijn in alle hevigheid terug zoals die nacht. Het was ondragelijk en zeer ongemakkelijk. Charles, een goede vriend uit mijn Egyptereis zat naast mij en wist van mijn proces, hij hield mijn hand vast om samen de pijn naar de aarde af te voeren.

Aan het einde van de bijeenkomst ben ik op Jadthen afgestapt om met hem te overleggen of hij mijn situatie kon plaatsen. Ja, hij herkent dit fenomeen en kon dit inderdaad plaatsen en merkte op dat er aan mijn hoofdchakra’s werd gewerkt. Hij gaf mij het advies mijn tempo en mate van het proces aan te geven. De energieën hebben zich aan te passen aan mijn fysieke gesteldheid. Goeie tip, dacht ik zo, dat is ook een wijze van omgang in de samenwerking, nietwaar?