Ho’oponopono

I Am Sorry
Please Forgive Me
I Thank You
I Love You


Music: Aman Ryuseke Seto

Je spreekt de woorden uit als Ho o pono pono –  en betekent letterlijk recht recht zetten

Ho ‘oponopono is een Hawaiiaanse sjamanistische vergevings- en helende proces  van woorden in vier zinnen die ervoor zorgen dat ons ego op één lijn komt te staan met ons Ware Zelf. Ho’oponopono betekent rechtzetten ofwel corrigeren en omvat de werking van de drie delen van ons-Zelf, nl. Aumaku – het bovenbewustzijn, Uhane – het rationele bewustzijn en Unihipili – het onderbewustzijn. Door je bewust te worden van deze bewustzijnsniveaus en Ho’oponopono toe te passen heb je de mogelijkheid jezelf te bevrijden van o.a. angst, pijn, zelfbeklag, teleurstelling, beperkende overtuigingen en veel meer. De wereld om ons heen is een uitdrukking en weerspiegeling van ons-Zelf. Ho’oponopono gaat er vanuit dat we volledig verantwoordelijk zijn voor onze realiteit en leert ons via de vier zinnen de pijnlijke herinneringen en oude emoties op te lossen en de vrijgekomen ruimte op te vullen met liefde en vrede. Ho’oponopono is een waardevolle en krachtige methode die veel losmaakt in Eenvoud voor mensen die bereid zijn aan zichzelf te willen werken.

De vier zinnetjes bestaan uit de volgende woorden:

Het spijt me
Vergeef me asjeblieft
Dank je wel
Ik hou van je

De bedoeling van deze woorden is om het een aantal keren achter elkaar uit te spreken, als een mantra. Het uitspreken van deze woorden is zonder verwachting, in vertrouwen en in overgave. Het is een ritueel  van verantwoordelijkheid voor vrede, innerlijke vrede en vrede in jezelf en voor de wereld om je heen.

Ho ‘oponopono is wereld bekend via de kahuna healer Morrnah en Dr. Len.
De oorspronkelijke tekst van dit gebed luidt:

Eenheid van Goddelijke Schepper, vader, moeder, zoon en dochter.
Als ik, mijn familie en voorvaderen U, uw familie of voorvaderen heb beledigd door woorden, daden en handelen vanaf het begin van de schepping tot het heden, dan vraag ik U om vergeving.

Laat dit alle negeatieve herinneringen, blokkades, energieën, vibraties schoonmaken, purifiëren en loslaten en ze transformeren in puur licht.

En het is gebeurd.

 

… voel maar …

 

Zie je Innerlijk Kind voor je
zing hem of haar deze vier eenvoudige zinnen toe
vanuit je hart

 

Zing deze woorden tot jezelf
voel en zie wat er binnenin je ontvouwt