Green Turttle

Na een overnachting op Honolulu komen we vroeg in de ochtend aan op Big Island, Kona. We worden naar onze resort gereden. Onderweg word ik overspoeld met een intens gevoel van ‘thuis’ zijn. De ruimte, de rust en de kleurrijke omgeving, de herkenning van de omgeving en de wegen waar ik twee jaar daarvoor had gereden.

We melden ons bij de receptie waar we in vriendelijke ALOHA sfeer worden ontvangen. De zon gloort aan de hemel, we worden omhuld in de warme zonnestralen met het geluid van de oceaan in onze nabijheid. De kleurrijke rust en ruimte bezorgt het ‘thuisgevoel’. Ik had beduidend last van een lichte jetlag, ik had behoefte om contact te maken met de oceaan dat zal mij meer doen landen in mezelf en met de omgeving. Terwijl wij naar de oceaan uitkijken zien we enkele Green Turttles op een vulkanisch rotsplateau liggen. Ik zei hardop ‘ik wens green turttles in de oceaan tegen te komen en te mogen begroeten’.

In de middag hebben we snorkel practice voor degenen die nog niet eerder in de oceaan hebben gesnorkeld en voor degenen die lange tijd niet hebben gesnorkeld. Met een lichte jetlag ben ik het water ingegaan, al dobberend om en onder me heen kijkend van het koraal en prachtige gekleurde vissen voelde ik plots een hand om mijn pols. Het was Doug, een van onze begeleiders van de retreat. Met zijn andere hand wijst hij schuin beneden mij … en ja.. wat zie ik?  Een green turttle schuin voor mij die aan het koraal zit te eten… huhh.. mijn vraag van vanmorgen is beantwoord!

Dankbaar in gedachte vanuit hartsverbinding: ‘Aloha, thank  you, I love you’, genoot ik van haar aanwezigheid en de voelbare verbinding met haar kwaliteiten en kracht, de kalmte en rust in deze oceanische sfeer.

Enkele dagen voor de 11:11:11 zijn we met een select aantal dames naar de Vulcanoes National Park gegaan om de vulkaan Kilauea en de vuurgodin Pele en alle spirits en beschermeers van Hawaii te begroeten met persoonlijke bloemenoffers die we onderweg hebben mogen plukken en opgemaakt. We lunchen aan de kust, dan ontdekken we verderop een aantal zeeschildpadden op vulkanisch zand, rustend in de zon liggen. Wat een geschenk om nog meer zeeschildpadden te mogen ontmoeten en zo van dichtbij.

We komen aan bij de Vulcanoes National Park en zoeken een plek zo dicht mogelijk bij de krater. Inmiddels begint het flink te regenen en te waaien. We houden elkaars handen vast en vormen een cirkel waarin we ons gezamenlijk verbinden met ‘zo boven zo beneden’. Vanuit onze harten begroeten wij Pele en vragen haar ons tot steun te zijn en met ons te zijn tijdens ons verblijf op Hawaii en voor het energetisch groepswerk die we met elkaar mogen uitdragen.
Als zichtbaar teken van de aanwezigheid en verbondenheid met Pele werden we rijkelijk verwelkomd door vele regenbogen. Waar we ons ook begaven rondom Pele, de regenbogen kwamen te voorschijn. Na het verlaten van het park bleef achter ons een enorme regenboog in zicht. Lang hebben we mogen genieten van deze regenboog terwijl wij verder weg reden van het vulkanisch gebied.

Voor het diner op een lokale restaurant werden we verrast met een drietal jonge Hawaiianen spelend op hun Ukelele, een warm muzikale verwelkoming. Aan het eind van deze optreden werd er met veel plezier met de mannelijke Hula-danser gedanst. De muzikale avond werd afgerond met een traditionele hawaiianse song. Spontaan stonden alle aanwezigen uitnodigend op en werden de handen vastgehouden waardoor een enorme cirkel werd gevormd, zichtbaar en voelbaar een cirkel van Eenheid. Dit bijzondere afsluiten en afscheid van die dag voelde diep ontroerend en veelbetekenend als een zichtbaar teken van dank en verbondenheid met Pele en alle Spirits of Hawaii dat alles in gereedheid is voor de  11:11:11 Portalen Kristal Ceremonie.

Aloha

Symbolische weerspiegeling en boodschap van de Schildpad als Totem:

Moederschap, hoge ouderdom, herkennen van kansen. De waterschildpad, een dier van de kust die beweegt zowel in- en op het water als op het land. Alle kuststreken zijn toegangen tot het feeënrijk en worden soms als wachters aan de poort genoemd. Zij staan vaak voor contacten met feeën, elfen en de belofte van sprookjesachtige beloningen. De waterschildpad staat ook symbool voor de vrouwelijke geslachtsorganen en seksualiteit, maancyclus, menstruatie en macht der vrouwelijke energieën het symbool van de Oermoeder.

Door hun hoge ouderdom en langzame stofwisseling is de schildpad geassocieerd met een lang leven, gebondenheid aan het aardse. Door haar zeer langzame bewegingen heeft ze alle tijd van de wereld.

De verschijning van Schildpad verwijst met nieuwe ogen naar de tijd te kijken met een blijk van verbazingwekkende capaciteiten en overlevingstrategieën. Langs hun huid en schild is hun gehoor uitstekend door gewaar te zijn van de trillingen in het water waarbij zij in staat zijn sommige kleuren te onderscheiden en ruiken. Hiermee kunnen zij onze zintuiglijke waarnemingen intensiferen op zowel stoffelijk als op geestelijk niveau. Zij stimuleren ons gehoor en wekken onze helderhorende gaven, gezichtsvermogen en helderziende gaven, via het reuk- en hoger onderscheidingsvermogen.

Een waterschildpad heeft bv een groene kleur die je kan inwijden in de toverkracht en het gebruik van de kleur. Een zeeschildpad leeft geheel in het water die je uitnodigt je te verdiepen in de symboliek van water.

Het schild dient als woning en beschutting. Een gevallen schildpad op zijn rug kan heel goed weer ‘overeind krabbelen’, met zijn sterke nek en kop kantelt hij zich weer overeind. De totemboodschap luidt: ‘gebruik je eigen hoofd en kennis om weer overeind te krabbelen, wanneer je wereld op de kop is gezet. Zoek de schildpad als totem en verbind je met de kracht van de schildpad, de energetische verbinding kan je hierbij helpen, voel maar….

Het hoeft allemaal niet snel en meteen gebeuren. Ik mag mijn tijd er voor nemen en het overlaten aan de voor mij werkzame natuurlijke stroom. Te veel en te snel willen en handelen kan het evenwicht hierin verstoren.

De schildpad herinnert mij eraan dat alles wat ik nodig heb beschikbaar is op de juiste manier en op de juiste tijd. Zij houdt mij voor dat de weg naar de hemel over aarde gaat. Moeder Aarde biedt mij alles wat ik nodig zou kunnen hebben, Zij zal voor mij zorgen, mij beschermen en mij voeden zolang ik hetzelfde voor Haar doe. Hoe meer ik mijn tempo verlaag en dieper indaal in de ruimte van stilte hoe meer mijn fijngevoeligheid zal ontwikkelen en geestelijk overzien hoe alles met elkaar samenhangt is een van de verschillende wijze van mijn aanwezigheid en mijn bedrage aan de Nieuwe Wereld.