Klankschalen

Sinds 2013 ben ik in contact gekomen met Ton Akkermans en Carolina Schomper van Stichting Odebaer. Ton en Carolina maken eigen Klankschalen, Klankbuizen, Klankstaven, Gongs, Cimbalen in verschillende maten en materialen.

Elk Klankvorm heeft een eigen unieke thema en een intentie waarin de klank zich ontwikkelt en manifesteert. De ontstane klank is voor iedere maker persoonlijk en heel uniek. Gedurende het werkproces kun je je persoonlijke blokkades tegenkomen die je belemmeren jezelf te zijn of datgene wat je belemmert ofwel je tegenhoudt datgene te bereiken in je leven.

De Elementen Vuur, Aarde, Lucht, Water, de Natuurwezens en je persoonlijke geestelijke Helpers werken met je samen om jouw intentie tot een mooie vorm en klank te laten uitkomen.

Gedurende het proces werk je alleen in je eigen ruimte in een prachtige Natuurgebied. Het Alleen zijn brengt je dichter in verbinding met jezelf, zo nu en dan komen Ton of Carolina langs om je te ondersteunen bij een emotionele blokkade of een specifieke thema die in je opkomt die om jouw aandacht vraagt.

Het is fantastisch om hele dagen buiten te zijn in een natuurlijke omgeving en te mogen werken aan een mooi persoonlijk instrument die ik inzet tijdens mijn lezingen en workshops waar anderen van mogen genieten. Inmiddels is de ervaring dat mijn klanken de deelnemers innerlijk mogen aanraken en ondersteunen in hun meditatieve belevingen en persoonlijke ontwikkelingen.

Klik op de volgende thema’s onder het menu over het ontstaan van de andere klankschalen te lezen en te beluisteren.

Scroll naar boven